TRANSFORMATION

AND ALCHEMY

Transformatie is het proces van verandering, van dat wat er al is, naar een mooiere, effectievere, hogere vorm.

 

Wanneer we transformatie inzetten, komen we de dingen tegen over onszelf, over ons leven of over onze samenwerking die niet leuk of moeilijk zijn, soms te moeilijk. Dat is juist waar en waarom transformatie nodig en mogelijk is. En tegelijk vaak de reden dat we het niet aan gaan.
Tot de spanning en stress die dit veroorzaakt in ons lichaam of in de samenwerking zich weer aandient en opbouwt tot transformatie urgent wordt.

 

Negatieve energie in de vorm van gedachten en emoties of de gevolgen hiervan zoals conflicten of ziekte, die niet worden getransformeerd, worden dan opgeslagen en verdwijnen in het onderbewuste, waar ze niet zichtbaar of tastbaar zijn, maar wel voelbaar blijven in de vorm van spanning. Dit blokkeert vervolgens de energie in jezelf of de samenwerking.

 

In een systeem met negatieve gestagneerde energie, stoten de onderlinge elementen elkaar af en ontstaat er mogelijk zelfs destructie, in plaats van dat deze elementen met elkaar verbinden, ontwikkelen en groeien.
Verbinding en beweging is nodig voor de ontwikkeling in de creatie van het hoogst mogelijke potentieel dat in jou als mens of in de samenwerking besloten ligt.

 

De taal van contrast en emotie is de indicatie of je in lijn bent met het doel, of je op de juiste weg zit, of je goed bezig bent of niet. Negatieve emotie is het signaal dat transformatie van de energie nodig is. Negatieve emotie is de kans om je bewust te maken van een mogelijke verandering en verbetering van de realiteit, door oudere en relatief beperkte manieren van denken, zijn en waarnemen te veranderen om de weg vrij te maken voor een nieuwe en meer volledige en authentieke relatie met jezelf, anderen en de wereld.

 

De klassieke alchemisten probeerden basismetalen om te zetten in goud door het proces van alchemie. Een basismetaal moest worden getransformeerd in zijn hogere, meer zuivere vorm. Het basismetaal werd niet vervangen door goud, zijn eigen eigenschappen moesten worden getransformeerd om zijn hogere vorm te kunnen manifesteren, die van goud.

 

Transmuteren van negatieve blokkades en disbalans in je systeem, naar positieve energie is nodig om de juiste omgeving te creëren om te kunnen groeien en goud te bereiken.
Dan worden we de alchemisten van ons eigen leven en beginnen we aan een proces van transformatie naar ons potentiele goud.

More information? Contact us!
Translate